Welcome To My Guest..

Wednesday, 26 October 2011

TT Melaka Mini BBQ


Inilah kami rasa konvoi pertama yang sangat meriah seramai 114 buah kereta BLM yang meyertai aktiviti ini...manakala dari melaka mempunyai 11 buah kenderaan yang meyusuri highway Ayer Keroh ke seremban utk sesi berkumpul bersama geng-geng seremban barulah kami semua bergerak ke Putra Height..kalau nak ikutkan perjalan program ni...hanya lepak-lepak kat mamak je..tapi kenapa kami beriye-iye sangat nak pergi TT Putra Height ni...???..sebab nak berkenal-kenalan dgn Ahli BLM club dari negeri berjiran dgn kami...Tapi memang best...rabak siott..memang ramai time tu yang dapat berkumpul..bukan saje dari melaka johor..tpi penang,pahang, dan lain-lain tempat...


Bukan senang kiteorang dapat berkumpul macam tu...selain dapat berkenalan sesama ahli...kiteorang dapat gak mengeratkan pertalian sesama islam dan juga persahabatan dikalangan ahli yg lain...Disamping itu juga, dapat gak kita cuci-cuci mata melihat kereta-kereta dari rakan yang lain..dari situ kite dapat berkongsi idea, pandangan dan cerita....
Gelak-gelak punya gelak..dalam keasyikan meneroka perjalanan dari Putra Height hendak menghala Putrajaya untuk melengkapkan sesi photoshoot tiba-tiba kereta Admin Blogger plak bocor...habis tersadai kt Bus stop presint 2...haishh apa yang malang ni...tayar spare ada...lengkap tpi ada plak masalah yang lain...screw rim loose...amik kau...Namun kesusahan tu tidak dipikul oleh admin sorang...Susah sama susahkan..nasib ada mekanik handalan..Voda..dielah yg membantu kereta admin..sambil menunggu kereta si admin siap..kiteorang pun berkampung kt Bustop presint 2...smpailah pukul 6 pagi....itulah kenangan yang tidak dapat dilupakan oleh kami sekeluarga BLM Melaka Region...sentiasa berkongsi kesusahan bersama..tidak kira dimana kami berada...kami tetap bersama....

No comments:

Post a Comment